Вести
12.02.2010

ЧЕСТИТКЕ ПОВОДОМ ДАНА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ


ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ  

Свим припадницима Војске Србије честитам празник.

Прослављањем 15. фебруара – Дана државности и Дана Војске објединили смо идентитет војске и државе оплемењујући их савременим и новонасталим вредностима и обновили најдубљу повезаност у српској државотворној традицији.

Војска Србије је и у протеклој години, у периоду великих изазова и економске кризе, пружила пуну подршку очувању мира, безбедности и стабилизације у региону, као и укључењу наше државе у европске интеграције. Припадници Војске су учешћем у бројним активностима како на домаћем, тако и на међ плану, достојно репрезентовали Републику Србију и допринели јачању њеног кредибилитета.  

Уверен сам да ћете и убудуће професионално извршавати постављене задатке и испуњавати обавезе које вам предстоје. Честитам вам празник, уз жељу да успешно наставите започете реформе, као и да оперативну и функционалну способност Војске Србије подигнете на виши ниво.      

 

ЧЕСТИТКА МИНИСТРА ОДБРАНЕ  

Поводом 15. фебруара – Дана Војске Србије, свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије упућујем срдачне честитке.  

Професионалним радом и истрајношћу у претходној години, остварили сте значајне резултате у обуци и стварању услова за живот и рад јединица, а на вежбовним активностима показали високу оперативну способност за извршавање наменских задатака.  

Тиме сте допринели јачању поверења грађана Србије у Војску и интересовању младих за војнички позив.  

Достигнутим степеном спроведене реформе, обезбедили смо услове за завршетак процеса професионализације и изградњу модерне Војске, која ће својим способностима представљати чинилац националне моћи и поузданог безбедносног партнера.

 

ЧЕСТИТКА НАЧЕЛНИКА ГЕНЕРАЛШТАБА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ  

Поводом 15. фебруара – Дана Војске Србије, припадницима Војске Србије упућујем срдачне честитке.  

У протеклом периоду испољили сте изузетну спремност да искористите објективне могућности у модернизацији и осавремењивању команди, јединица и установа Војске Србије. Реализовали сте бројне постављене мисије и задатке како на домаћем, тако и на међународном плану, постигли добре резултате у обуци и оспособљавању и одржали захтевани ниво оперативних способности.  

Сигуран сам да ћете у сусрет бољој и перспективној будућности потпуно професионализоване Војске реализовати све мисије и задатке. Уз жељу да и у наредном периоду будете успешни, честитам вам празник.  

Email