Вести
12.05.2010

Посета команданта Националне гарде Кипра


Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић састао се данас у Генералштабу Војске Србије са командантом Националне гарде Кипра, генерал-потпуковником Петросом Цаликидисом, који борави у званичној посети Републици Србији.

„Сигурно је да постоји обострани интерес, посебно када је у питању регионална безбедност и сарадња, и свакако да постоји много области у којима ту сарадњу можемо да унапредимо“, истакао је је генерал-потпуковник Милетић и пожелевши добродошлицу колеги са Кипра изразио очекивање да ће ова посета значајано допринети томе.

Генерал-потпуковник Милетић оценио је да је овај сусрет прилика да се након потписаног споразума о сарадњи у области одбране, који су потписали министри одбране Републике Србије и Републике Кипра у фебруару ове године, током посете министра Шутановца Кипру, сагледају сви облици и модалитети сарадње које имају војске двеју земаља.

„Данашњи састанак је реализован у духу међусобне сарадње и тиме смо дали допринос даљем јачању односа наше две земље, и наравно између наших војски“, рекао је Командант Националне гарде Кипра генерал-потпуковник Цаликидис.

Према његовим речима, овим сусретом је пружена прилика да се потврди заједничка решеност да се унапреде билатерални односи, пријатељство и сарадња, нарочито у војном домену. Цаликидис је додао да је ово шанса да се разговара и размене мишљења о заједничким питањима, у вези са војном обуком и мировним мисијама.

„Кипар подржава Србију по питању Косова, а решење за тај проблем треба да буде у складу са међународним правом и повељом Уједињених нација. Овим путем, такође, изражавамо подршку Републике Кипра настојању Србије да уђе у Европску унију“ закључио је Цаликидис.

 
Email