Вести
30.11.2012

Изложба фотографија у Дому ваздухопловства


Изложба фотографија у Дому ваздухопловстваУ оквиру обележавања јубилеја – „100 година српског војног ваздухопловства“, у уметничкој галерији Дома ваздухопловства приређена је прва самостална изложба фотографија Небојше Скорића, под називом „Загледан у небо“.

Поставку изложбе, коју је синоћ свечано отворио генерал у пензији Драган Катанић, чине фотографије настале у периоду од 1998. до 2012. године, на којима је аутор овековечио лепоте и чари летења.

Небојша Скорић велики је заљубљеник у авионе и ваздухопловство, а материјал за његову самосталну изложбу настао је током посета свим најзначајнијим аеро-митинзима и осталим ваздухопловним манифестацијама, као и током дружења са нашим најбољим војним и цивилним пилотима, падобранцима и ваздухопловцима. Небојша је носилац почасног позлаћеног летачког знака пилота Ваздухопловства Војске Србије.

Уметничка галерија „Икар“ Дома ваздухопловства организовала је више од 850 изложби, међу којима и значајан број међународних, а од њеног оснивања, поставке изложене у њој обишло је више од 100.000 посетилаца.

Email