Вести
16.11.2011

Обележен Дан Центра за обуку Копнене војске


Војничком свечаношћу и дефилеом јединица данас је у пожаревачкој касарни „Генерал Павле Јуришић-Штурм“ обележен 16. новембар - Дан центра за обуку Копнене војске, уједно и Дан тог вида Војске Србије.

Поред бројних гостију из јединица Команде за обуку, локалне самоуправе и припадника Центра, свечаности је присуствовао заменик команданта Команде за обуку бригадни генерал Горан Радовановић.

Генерал Радовановић истакао је том приликом значај Центра за обуку Копнене војске и улогу те јединице у подизању нивоа оспособљености припадника Копнене војске. Он је нагласио да у будућности очекује наставак добрих резултата, одржавање и подизање нивоа рада у Центру.

Командант Центра пуковник Миливоје Пајовић подсетио је званице и припаднике Центра на историјски значај 16. новембра, када је почела чувена Колубарска битка у којој је српска војска извојевала једну од најблиставијих победа у 1. светском рату. Он је нагласио да, као и тада, припадници Војске Србије и Центра за обуку Копнене војске стоје на бранику отаџбине са којом их веже нераскидива заветна веза.

Свечаност је употпуњена концертом уметничког ансамбла „Станислав Бинички“ у Дому културе у Пожаревцу.

Email