Вести
31.07.2009

ПРИМОПРЕДАЈА ДУЖНОСТИ КОМАНДАНТА ВАЗДУХОПЛОВСТВА И ПВО


У присуству начелника Генералштаба Војске Србије, генерал-потпуковника Милоја Милетића, у Команди Ваздухопловства и противваздухопловне одбране извршена је примопредаја дужности команданта В и ПВО. Указом председника Србије за новог команданта тог вида постављен је бригадни генерал Ранко Живак, уместо досадашњег, генерал-потпуковника Драгана Катанића, коме је престала активна служба.

- Генерал Катанић је на дужности команданта В и ПВО провео три и по године. За то време заустављено је пропадање вида који је током агресије НАТО имао највеће губитке, људске и материјалне – рекао је, између осталог, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић. - Од новог команданта и његових сарадника очекујем да наставе са започетим процесом модернизације вида, иако ће им то, због актуелне економске кризе, бити нешто теже него последњих неколико година – рекао је генерал Милетић.

Пожелевши свом наследнику успех на новој дужности, генерал-потпуковник Драган Катанић је рекао да су протекле три и по године биле године изазова и да, због објективних околности, није извршено све што је планирано у модернизацији и опремању вида, али је учињено све што је било могуће на заустављању пропадања технички најзахтевнијег вида војске.

 

Примајући дужност командната В и ПВО бригадни генерал Ранко Живак је истакао да ће у наредном периоду инсистирати на високом нивоу безбедности у свим јединицама вида, усавршавању постојећих и доношењу нових прописа, максималном искоришћењу капацитета којима вид располаже и наставку модернизације у мери у којој то буде реално могуће.

Примопредаји дужности присуствовали су сви команданти јединица Ваздухопловства и ПВО и припадници Команде ВиПВО.

 
Email