Вести
14.11.2008

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ЦЕНТРАЛНЕ ЛОГИСТИЧКЕ БАЗЕ


 

У Команди централне логистичке базе на Карабурми у Београду и у касарнама потчињених јединица у Горњем Милановцу, Крагујевцу, Нишу и Кнежевцу код Београда, данас је свечано обележен 16. новембар, Дан јединице која наставља традиције 608. позадинске базе, формиране 1992. године. На свечаности којој су присуствовали начелници управа из Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије, представници МУП и предузећа с којима Централна логистичка база сарађује, оцењени су резултати једногодишњег рада и уручене пригодне награде највреднијим појединцима и пензионисаним припадницима јединице.

Како је истакао командант јединице бригадни генерал Драган Аврић, Централна логистичка база је у протеклом периоду реализовала бројне обавезе и задатке, којима се позиционирала као значајан логистички ослонац државе и Војске, чији потенцијал треба даље јачати.

Данас Централна логистичка база поседује респектабилне транспортне и складишне капацитете и више од хиљаду људи који дневно примају, складиште и издају на стотине разноврсних материјалних и техничких средстава, брину о њиховој експлоатацији и исправности, улажу у инфраструктуру и усавршавање и реализују организационе промене које доприносе ефикасности, рекао је између осталог бригадни генерал Драган Аврић.

 

Email