Вести
08.03.2012

Нови приступ у анализи стања у Војсци Србије


Нови приступ у анализи стања у Војсци СрбијеДанас је у Дому Гарде у београдској касарни „Топчидер“ одржана анализа стања у Војсци Србије установљеног контролама из надлежности Генералштаба, коју је организовала Управа за оперативне послове.

Циљ анализе је да се сагледају позитивна решења, карактеристични проблеми и пропусти у раду и дефинишу мере за унапређење стања.

Анализом је руководио начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Љубиша Диковић, а у раду су учествовали заменик начелника Генералштаба генерал-мајор Милан Бјелица, заменик команданта Копнене војске бригадни генерал Војин Јондић, командант Ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајор Ранко Живак, командант Нови приступ у анализи стања у Војсци СрбијеКоманде за обуку бригадни генерал Душан Стојановић, начелници организационих јединица Генералштаба, команданти бригада и самосталних батаљона.

Начелници организационих јединица Генералштаба изложили су карактеристична запажања стечена приликом контрола команди и јединица Војске Србије, док су команданти оперативних састава и Гарде реферисали о оствареним ефектима контрола.

Оваква анализа одржана је први пут и по свом садржају и начину на који се одржава представља нов приступ у анализи стања установљеног контролама.

Email