Вести
12.10.2012

Завршен Курс за израду доктринарних докумената


У организацији Управе за обуку и доктрину Генералштаба, од 8. до 12. октобра реализован је Курс за оспособљавање лица за израду доктринарних документа.

Завршен Курс за израду доктринарних докуменатаТоком реализације планираних садржаја курса, 20 официра из Генералштаба и команди и јединица Војске Србије имало је прилику да сагледа достигнућа у развоју функције доктрина и да се обучи за развој доктринарних докумената.

Начелник Управе за обуку и доктрину генерал-мајор Јовица Драганић обратио се полазницима курса и истакао да су имали прилику да се упознају с доктрином као важним чиниоцем у развоју способности у Војсци Србије.

- Током пет радних дана трајања Курса за оспособљавање лица за израду доктринарних документа имали сте прилику да се обучите и припремите за планирање и израду доктринарних докумената. Војна доктрина представља корпус војног знања потребног војној организацији на свим нивоима командовања. Доктрина никада није била сама себи циљ, и не постоји област у војној делатности на коју доктрина не остварује свој утицај, било директно или индиректно, рекао је генерал Драганић.

Курс представља важан корак у реализацији активности на унапређењу функције доктрина у систему одбране. Реализацијом таквих и других планираних активности, Управа за обуку и доктрину ће наставити да ствара услове за развој доктрине као једног од најважнијих чинилаца оперативних способности у Војсци Србије.

Email