Вести
21.02.2011

Основни курс за учешће у мултинационалним операцијама


У Центру за мировне операције Генералштаба Војске Србије данас је почео Основни курс за учешће у мултинационалним операцијама. Циљ десетодневног усавршавања је да полазници стекну основна знања из области мултинационалних операција. Током трајања курса, биће им представљено место и улога Уједињених Нација и регионалних организација у очувању мира, типовима мултинационалних операција, правним аспектима, правилима ангажовања, као и штабним процедурама, правилима понашања, цивилно-војној сарадњи и односу према невладиним организацијама и медијима.

Осим тога, слушаоци ће сазнати више о основним начелима везаним за обављање функционалних дужности у мировним мисијама УН и мултинационалним командама и јединицама.

Услов за учествовање на курсу био је да су полазници прописаног чина, да се планирају за учешће у мултинационалним операцијама, да су на командним и штабним дужностима у јединицама и установама Министарства одбране и Војске Србије, као и да су на листи за усавршавање ради обављања дужности у мултинационалним операцијама и другим активностима у иностранству.

 

Email