Вести
06.10.2017

Честитке начелника Генералштаба поводом Дана 3. бригаде и 3. Центра за обуку


Честитка начелника Генералштаба поводом Дана 3. бригаде Копнене војске

Поводом 07. октобра – Дана 3. бригаде Копнене војске, припадницима јединице упућујем срдачне честитке.

Ове године прослављате јубилеј - 10 година од формирања 3. бригаде Копнене војске која баштини традицију "гвозденог" Другог пешадијског пука Књаза Михаила.

Још од времена Првог балканског рата ова јединица се прославила и била пресудна у кумановској, прилепској и битољској бици и биткама током Првог светског рата.

Нека вам способност, јунаштво и пожртвовање бораца Другог пешадијског пука "Књаз Михаило" и успомена на једног од његових команданата, коме је посвећен чувени "Марш на Дрину", буду узор у извршавању свакодневних задатака.

Са жељом да и у наредном периоду постижете добре резултате и тиме дате пун допринос јачању оперативних способности како Копнене војске, Тако и Војске Србије у целини, честитам вам празник.


Честитка начелника Генералштаба поводом Дана 3. Центра за обуку

Поводом 07. октобра – Дана 3. центра за обуку, припадницима Центра честитам празник.

Ове године улазите у стоту годишњицу од дана када је Српска војска ослободила Лесковац 1918. године.

Као достојни наследници 7. центра за обуку и славних предака, данас у рестриктивним условима, успешно извршавате постављене задатке из којих стварате добро обученог, поузданог и мотивисаног војника, чиме значајно доприносите унапређењу оперативне способности Војске Србије.

Уверен сам да ћете и убудуће успешно реализовати све постављене задатке, пружајући пун допринос унапређењу обуке и њеном квалитетнијем извођењу.

Честитам вам празник и желим пуно успеха у даљем раду.
Email