Вести
27.04.2012

Завршене припреме за учешће у мултинационалним операцијама УН


У Центру за мировне операције, данас су завршене припреме и обука припадника Министарства одбране и Војске Србије за учешће у мултинационалним операцијама Уједињених нација у ДР Конгу, Либерији, Обали Слоноваче и Либану.

Потпуковник Јован Јовановић, мајор Милојко Барош и капетан Горан Бујишић  биће у првој половини маја упућени у мултинационалну операцију UNOCI у Обали Слоноваче, на дужност  војних посматрача, а мандат мисије је годину дана.

Мајори Лазар Васић и Саша Шево, као и капетани Игор Михајловић и Вјекослав Нијемчевић се у првој половини јуна упућују у мултинационалну операцију у Либерији, на дужност војних посматрача, а мандат мисије је годину дана.

Мајори Горан Топаловић, Ненад Ристић и Милан Шиљић и капетани Владимир Стојановић и Живко Димић се у другој половини јуна упућују у мултинационалну операцију UNIFIL у Либану, на дужност штабних официра, а мандат мисије је шест месеци.

Мајор Владан Рељин и старији водник Сили Дарко се крајем јула упућују у мултинационалну операцију MONUSCO у ДР Конго на штабне дужности, а мандат мисије је годину дана.

Припреме и обука у Центру за мировне операције реализоване су у трајању од  две седмице. Обука у управљању моторним возилом у теренским условима реализована је у Батаљону саобраћајне службе Центра за обуку логистике, у Краљеву.

Припреме и обуку са успехом завршило свих 13 припадника МО и ВС, којима је на завршетку уручен сертификат за оспособљеност за учешће у мултинационалним операцијама.

Email