Вести
13.01.2011

Начелник Генералштаба Војске Србије обишао јединице Треће бригаде


Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић, у пратњи команданта Копнене војске генерал-потпуковника Љубише Диковића и команданта Треће бригаде Копнене војске пуковника Чедомира Бранковића, обишао је данас јединице Треће бригаде КоВ размештене у Куршумлији и у Копненој зони безбедности.

Генерал Милетић је обилазак започео у Куршумлији, у касарни „Топлички устанак“. Том приликом командант Копнене војске реферисао је начелнику Генералштаба о тежишним задацима које извршава Копнена војска, међу којима је и обезбеђење Копнене зоне безбедности и административне линије према Косову и Метохији.

У куршумлијској касарни, генерал Милетић је присуствовао и извођењу обуке припадника 37. механизованог батаљона, након чега је обишао новоизграђене објекте за смештај техничких средстава.

Обраћајући се војницима и старешинама генерал Милетић је одао признање Команди Копнене војске и потчињеним јединицама за резултате постигнуте у претходном периоду, посебно издвојивши ангажовање јединица у Копненој зони безбедности.

- Припадници Копнене војске значајно су допринели да укупно стање безбедности буде стабилно, да има све мање инцидентних ситуација, и да из месеца у месец јача  поверење у Копненој зони безбедности. - истакао је начелник Генералштаба.

У наставку посете начелник Генералштаба је обишао трупно складиште „Мирничка река“ и базу „Шушњак“ у Копненој зони безбедности. Припадници Војске Србије  стационирани на бази „Шушњак“ извели су показну вежбу „Спречавање прелаза административне линије ван дозвољених места прелаза“.


Email