Uspeh sportista Vojske Srbije na Beogradskom maratonu

Subota, 21.4.2018 | Sport u Vojsci

U takmičarskom delu 31. Beogradskog maratona nastupilo je 190 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a najuspešniji u domaćoj konkurenciji bili su potpukovnik Nenad Milosavljević i poručnik Nevena Jovanović.

U takmičarskom delu 31. Beogradskog maratona nastupilo je 190 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a najuspešniji u domaćoj konkurenciji su bili potpukovnik Nenad Milosavljević, iz Uprave za obuku i doktrinu (J-7) Generalštaba Vojske Srbije, koji je osvojio treće mesto u ukupnom plasmanu muškog maratona, i poručnik Nevena Jovanović, iz Bataljona vojne policije (specijalne namene) „Kobre“, koja je osvojila treće mesto u ukupnom plasmanu ženskog polumaratona.

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije su, osim u takmičarskom, učestvovali  i u organizacionom delu programa 31. Beogradskog maratona. Na okrepnim stanicama duž trase i na cilju maratona bilo je angažovano 70 kadeta Vojne akademije i 50 učenika Vojne gimnazije, sa 15 profesora fizičke kulture sa Vojne akademije i iz organizacionih jedinica Generalštaba Vojske Srbije.

Beogradski maraton, 31. po redu, održan je uz rekordan broj učesnika iz 72 zemlje, a trčalo je 28.000 maratonaca – 7.300 trkača maratona i polumaratona i više od 20.000 učesnika u Trci zadovoljstva na pet kilometara.

Povezane vesti