Čestitke načelnika Generalštaba povodom Dana avijacije

Utorak, 1.8.2017 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uputio je čestitku pripadnicima roda avijacije povodom 2. avgusta — Dana ovog roda Vojske Srbije.

Povodom 2. avgusta – Dana avijacije, pripadnicima roda avijacije upućujem srdačne čestitke.

Postojanje vazduhoplovnih jedinica je tradicija u srpskoj vojsci koja datira još od 1893. godine. U međuvremenu razvijali ste i utvrđivali svoje mesto. Pokazali ste i dokazali da časno nastavljate tradiciju čuvara našeg neba.

Pred vama su novi izazovi, nova sredstva, nova odricanja, a pre svega, ubeđen sam, pred vama je veliki motiv da besprekorno ovladate savremenom tehnikom kojom se opremaju vaše jedinice i nivo operativnih sposobnosti podignete na viši nego zahtevani nivo i na taj način budete udarna snaga koja će, kada zatreba, našim jedinicama pružiti jaku podršku u odbrani od bilo koga koji želi da ugrozi granice Republike Srbije.

Čestitam vam praznik i želim da znanja i veštine stalno dograđujete, da kao i uvek, sve postavljene zadatke izvršavate profesionalno i da na taj način date svoj pun doprinos jačanju operativne sposobnosti Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i Vojske Srbije u celini.

Povezane vesti