Informisanje stranih vojnih predstavnika u Republici Srbiji

Sreda, 29.5.2013 | Aktuelnosti

U Domu Garde u beogradskoj kasarni „Topčider“ danas je održano informisanje stranih vojnih predstavnika u Republici Srbiji o strukturi Vojske Srbije, pravcima razvoja i modernizacije, kao i o strategiji u pogledu Partnerstva za mir. Informisanjem je rukovodio general-major Dušan Stojanović, načelnik Uprave za planiranje i razvoj Generalštaba Vojske Srbije.

U Domu Garde u beogradskoj kasarni „Topčider“ danas je održano informisanje stranih vojnih predstavnika u Republici Srbiji o strukturi Vojske Srbije, pravcima razvoja i modernizacije, kao i o strategiji u pogledu Partnerstva za mir.

Informisanjem je rukovodio general-major Dušan Stojanović, načelnik Uprave za planiranje i razvoj Generalštaba Vojske Srbije.

General Stojanović ocenio je da se konkretnim učešćem u Partenrstvu za mir jača nacionalna i regionalna bezbednost i da je Vojska Srbije iskrena u nameri da na konstruktivan način dostigne postavljene ciljeva Partnerstva za mir.

On je istakao da kroz procese osposobljavanja i školovanja pripadnika Vojske Srbije u inostranstvu želimo da unapredimo sposobnosti naših ljudi, kao i da Vojska Srbije posebno ceni mogućnost učešća njenih pripadnika u multinacionalnim komandama, što je najbolji dokaz unapređenih sposobnosti na polju interoperabilnosti.

Stariji pukovnik Li Jun u ime stranih vojnih predstavnika zahvalio je Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, a posebno Upravi za planiranje i razvoj Generalštaba, na odlično organizovanoj i korisnoj aktivnosti.

Povezane vesti