Prijem najmlađih potporučnika u jedinicama Vojske Srbije

Ponedeljak, 12.9.2016 | Aktuelnosti

U komandama operativnih sastava Vojske Srbije i organizacionim celinama Generalštaba danas su organizovani cvečani prijemi za najmlađe oficire VS, koji su u subotu promovisani u čin potporučnika.

U komandama operativnih sastava Vojske Srbije i organizacionim celinama Generalštaba danas su organizovani cvečani prijemi za najmlađe oficire VS, koji su u subotu promovisani u čin potporučnika. Uz čestitke za uspešno završeno školovanje i dobrodošlicu u jedinice, komandanti i načelnici predstavili su potporučnicima organizaciju, misije i zadatke sastava kojim komanduju. Mladim oficirima predočena su i prava, obaveze i zadaci koji ih očekuju po prijemu u jedinice.



U Domu Vojske Srbije u Nišu, u prisustvu dela starešina komande i potčinjenih jedinica Kopnene vojske, najmlađim potporučnicima obratio se komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović. General Simović poželeo je potporučnicima raspoređenim u jedinice Kopnene vojske puno uspeha u radu na prvim oficirskim dužnostima.

Potporučnicima raspoređenim u jedinice Ratnog vazduhoplovstva i PVO dobrodošlicu je poželeo zamenik komandanta ovog sastava brigadni general Duško Žarković sa delom najodogovornijih starešina Komande i jedinica vazduhoplovstva i PVO.



U kasarni Topčider, prijem za najmlađe oficire upriličio je komandant Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović, sa članovima svog Kolegijuma. General Petrović čestitao je potporučnicima uspešan završetak školovanja i dao im savete i usmerenja za period prilagođavanja koji im predstoji i dalji rad u jedinicama Komande za obuku.



Komandant Garde general-major Milomir Todorović, uz dobrodošlicu, poručio je novim gardistima da se od njih očekuje da teoretska znanja koja su stekli na Vojnoj akademiji u narednom periodu dopunjuju i ojačavaju praktično stečenim iskustvima kroz obuku i rad u najstarijoj i elitnoj jedinici Vojske Srbije.

Potporučnike raspoređene na početne dužnosti u Brigadu veze, Centar za komandno-informacione sisteme i informatičku podršku i Centar za primenjenu matematiku i elektroniku, primio je načelnik Uprave za telekomunikacije i informatiku Generalštaba brigadni general Predrag Simović, dok je najmlađe oficire raspoređene u Centralnu logističku bazu primio komandant te jedinice brigadni general Petar Latković.



Uz poruku mladim potporučnicima da se uvek pridržavaju devize „Čast i znanje su najjače oružje vojnika” general Latković istakao je da je ovo veliki dan za Bazu jer je dobila značajno kadrovsko pojačanje. 

Povezane vesti