General Diković s polaznicima Generalštabnog usavršavanja

Četvrtak, 8.3.2018 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas s polaznicima 61. klase Generalštabnog usavršavanja, koji su boravili u nastavnoj poseti Generalštabu Vojske Srbije.

General Diković je polaznicima našeg najvišeg vojnog usavršavanja govorio o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu i najznačajnijim zadacima koje Vojska Srbije trenutno realizuje.

Načelnik Generalštaba je posebnu dobrodošlicu poželeo pripadnicima oružanih snaga Makedonije i Bosne i Hercegovine, sa kojima Vojska Srbije, kako je istakao, ostvaruje dobru vojno-vojnu saradnju.

Današnjem susretu s polaznciima GŠU su prisustvovali članovi Kolegijuma načelnika Generalštaba i predstavnici Škole nacionalne odbrane.

Polaznici 61. klase Generalštabnog usavršavanja su tokom dvodnevne posete Generalštabu Vojske Srbije, na panel-diskusijama sa načelnicima organizacionih jedinica Generalštaba, detaljno sagledali mesto i ulogu ovih celina u sistemu odbrane, funkcije i zadatke koje realizuju, kao i njihove specifičnosti.

Povezane vesti