Načelnik Generalštaba obišao deo jedinica Komande za obuku

Sreda, 23.8.2017 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković obišao je danas deo jedinica Komande za obuku koje se nalaze na Intervidovskom poligonu „Pasuljanske livade“, kao i Centar za obuku KoV u Požarevcu.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišao je danas deo jedinica Komande za obuku koje se nalaze na Intervidovskom poligonu „Pasuljanske livade“, kao i Centar za obuku Kopnene vojske u Požarevcu.

Nenejavljenim obilaskom Intervidovskog poligona „Pasuljanske livade“, general Diković je stekao uvid u aktivnosti koje se realizuju u okviru stacionarnog logorovanja junske generacije vojnika i profesionalnih vojnika na dodatnom osposobljavanju Centra za obuku Kopnene vojske, gde je lično prisustvovao gađanju iz minobacača 120mm.

U požarevačkoj kasarni „General Pavle Jurišić Šturm“ načelnik Generalštaba je sagledao organizaciju rada u Centru za obuku KoV i izvršio informisanje pripadnika ovog Centra.

Pored generala Dikovića, pripadnicima Centra za obuku KoV su se obratili i načelnik Uprave za ljudske resurse pukovnik Savo Iriškić, načelnik Uprave Vojne policije pukovnik Rajko Milovanović, pukovnik Milorad Vidaković iz Uprave za operativne poslove i pukovnik Čedomir Dupor iz Uprave za logistiku, koji su ih informisali o najznačajnijim aktuelnim pitanjima iz nadležnosti ovih uprava.  

Povezane vesti