Načelnik Generalštaba obišao jedinice u Požarevcu i Pančevu

Ponedeljak, 28.4.2014 | Aktuelnosti

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišao je danas sa saradnicima jedinice Vojske Srbije u garnizonima Požarevac i Pančevo. U kasarnama „General Pavle Jurišić Šturm“ u Požarevcu i „Narodni heroj Stevica Jovanović“ u Pančevu general Diković sagledao je uslove života i rada, infrastrukturu za obuku i stanje po ključnim elementima operativnih i funkcionalnih sposobnosti.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišao je danas sa saradnicima jedinice Vojske Srbije u garnizonima Požarevac i Pančevo.

U kasarnama „General Pavle Jurišić Šturm“ u Požarevcu i „Narodni heroj Stevica Jovanović“ u Pančevu general Diković sagledao je uslove života i rada, infrastrukturu za obuku i stanje po ključnim elementima operativnih i funkcionalnih sposobnosti.

Nakon obilaska jedinica, načelnik Generalštaba informisao je pripadnike Vojske iz garnizona Požarevac i Pančevo o aktuelnom stanju u Vojsci Srbije i planovima za ovu i sledeću godinu.

O ključnim pitanjima u oblastima za koje su odgovorni, pripadnike Vojske informisali su načelnici uprava Generalštaba – za ljudske resurse general-major Slađan Đorđević, za operativne poslove general-major Vojin Č. Jondić, za logistiku brigadni general Željko Ninković, vojne policije brigadni general Dejan Janković, kao i načelnik Odeljenja za finansije pukovnik Miloš Miletić i glavni podoficir Vojske Srbije zastavnik prve klase Milojko Milosavljević.

Informisanju u garnizonu Pančevo prisustvovali su komandanti operativnih sastava VS – Kopnene vojske general-potpukovnik Aleksandar Živković, Vazduhoplovstva i PVO general-major Ranko Živak i Komande za obuku general-major Đokica Petrović.

Povezane vesti