General Diković s poglavarom Islamske zajednice Srbije

Ponedeljak, 15.1.2018 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu sa reis-ul-ulemom Islamske zajednice Srbije Seadom ef. Nasufovićem.

Reč je o prvoj poseti poglavara Islamske zajedinice Srbije generalštabu naše vojske. General Diković i reis Nasufović su razgovarali o značaju i dostignućima verske službe u VS i potrebi veće zastupljenosti građana islamske veroispovesti među pripadnicima naše vojske.

Načelnik Generalštaba je istakao da je Vojska Srbije vojska svih građana, koja poštuje različitosti i stvara uslove za ispunjenje verskih potreba njenih pripadnika.

Reis-ul-ulema Nasufović je izrazio zadovoljstvom posetom Generalštabu VS i zahvalnost na učinjenom naporu da pripadnici VS islamske veroispovesti u Vojsci ostvare Ustavom zagarantovano pravo na slobodu veroispovesti.

U delegaciji Vojske Srbije bili su načelnik Uprave za ljudske resurse pukovnik Savo Iriškić, načelnik Odeljenja za veru pukovnik Saša Milutinović, glavni vojni imam u Vojsci Srbije major Mustafa Jusufspahić i njegov pomoćnik zastavnik Elvir Selimović.

Povezane vesti