Vojni sportisti najuspešniji na 25. Novosadskom polumaratonu

Ponedeljak, 26.3.2018 | Sport u Vojsci

Na 25. Novosadskom polumaratonu pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije su, u konkurenciji od više od 1000 takmičara iz 24 zemlje, ostvarili veliki uspeh.

Trasa Polumaratonske trke u pojedinačnoj muškoj i ženskoj konkurenciji u dužini od 21,1 kilometra, kretala se od novosadskog Trga slobode, bulevarima uz Dunav i novosadskim ulicama i bulevarima. Praćen navijačkim ovacijama prvi je, u muškoj konkurenciji, kroz cilj ove najzahtevnije discipline, sa vremenom 1,14,50 prošao razvodnik Miroslav Marković iz Komande za obuku. U ženskoj konkurenciji sledila ga je vojni službenik Ksenija Bubnjević, član ekipe Vojne akademije osvojivši, takođe, prvo mesto.
 
Pored Polumaratona trčan je i Štafetni maraton iste dužine staze, uz 3 do 6 izmena. U ovoj disciplini, maratonci Vojske Srbije bili su nepobedivi osvojivši plasman od prvog do trećeg mesta. Na pobedničko postolje popeli su se pripadnici Komande za obuku (1,17,11), na drugo mesto plasirali su se pripadnici Specijalne brigade (1,20,21), dok su bronzu osvojili maratonci RV i PVO (1,23,59).
 
Da uspesima pripadnika Vojske Srbije nema kraja bilo je jasno kada su kroz cilj Frtalj maratona dužine staze 10,548 kilometara prošli  njeni pripadnici. U muškoj konkurenciji najbolji rezultat (33,06) ostvario je razvodnik Đuro Bordelj iz sastava Prve brigade kopnene vojske, sledili su potpukovnik Nenad Milosavljević iz Generalštaba Vojske Srbije i vodnik Bojan Dragojlović iz Brigade veze.
 
U ženskoj konkurenciji ove maratonske trke ispred svih briljirala je desetar Nataša Ćulafić iz sastava Garde sa rezultatom 37,56 popevši se tako na pobedničko postolje. Trku Frtalj maratona, uz svoje maratonce, istrčao je i brigadni general Željko Petrović, komandant Prve brigade kopnene vojske.

Na ovogodišnjem 25. Novosadskom polumaratonu  učestvovalo je 97 takmičara iz sastava Vojske Srbije i Vojne akademije. 

Povezane vesti