VEK POBEDNIKA 1918-2018

Osveštan bogoslužbeni prostor u Pančevu

Petak, 9.6.2017 | Kultura i tradicija

U kasarni „Narodni heroj Stevica Jovanović“ u Pančevu osveštan je bogoslužbeni prostor 11. pešadijskog bataljona Prve brigade kopnene vojske.

Čin osvećenja, svetu liturgiju i čin blagosiljanja slavskih darova povodom prve krsne slave Sveti pravedni Jovan Rus obavio je episkop šumadijski i vojni gospodin Jovan.

Ovom svečanom činu čiji su domaćini komandant 11. pešadijskog bataljona, ujedno i komandant kasarne, major Vladan Kolarić i sveštenik u Prvoj brigadi kapetan Đorđe Stojisavljević prisustvovali su i komandant Prve brigade kopnene vojske brigadni general Željko Petrović, zamenik gradonačelnika Pančeva Predrag Živković i mnogi drugi gosti kao i pripadnici 11. pešadijskog bataljona i Centra za obuku i usavršavanje podoficira.

Bogoslužbeni prostor u pančevačkoj kasarni je četvrti u Prvoj brigadi kopnene vojske, tako da sada u sva četiri garnizona u kojima se nalaze jedinice ove brigade postoji mesto gde pripadnici jedinice mogu zadovoljiti svoje verske potrebe.

Uz osvećenje bogoslužbenog prostora izvedeno je i prvo unapređenje i to zastavnika Mila Daljevića u prvi crkveni čin čtec (čitač).

Povezane vesti