Otvoreno Sportsko prvenstvo Generalštaba

Ponedeljak, 29.5.2017 | Sport u Vojsci

Danas je u kasarni „Dedinje“ u Beogradu svečano otvoreno Sportsko prvenstvo Generalštaba Vojske Srbije, kome su prisustvovali predstavnici uprava i jedinica neposredno potčinjenih Generalštabu.

Nakon intoniranja državne himne i podizanja zastave, dobrodošlicu takmičarima poželeo je komandant Garde general-major Milomir Todorović, čija jedinica je nosilac organizacije ovogodišnjeg takmičenja.

Prvenstvo je otvorio načelnik Uprave za operativne poslove Generalštaba brigadni general Duško Žarković, koji je tom prilikom naglasio značaj fizičke pripremljenosti za ukupne operativne sposobnosti Vojske Srbije.

On je napomenuo da učešće na prvenstvu Generalštaba predstavlja selekciju i pokazaće koji su pojedinci i ekipe psihofizički najbolje pripremljeni i koji će sportisti steći pravo da učestvuju u ekipi Generalštaba Vojske Srbije na predstojećem nivou takmičenja – prvenstvu Vojske Srbije.

Petodnevno takmičenje se realizuje u sedam disciplina — vojnom višeboju, streljaštvu, orijentiringu, atletici, futsalu, odbojci i dzudou — na terenima Vojne akademije, Vojne gimnazije, strelištu „Bubanj potok“ i u Košutnjaku. 

Povezane vesti