Vojska Srbije spremna da zaštiti svoju zemlju i sve građane od mogućih pretnji

Ponedeljak, 1.10.2018 | Aktuelnosti

Ministar odbrane i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, u pratnji komandanta Kopnene vojske, obišli su danas u Raški deo jedinica Kopnene vojske koje se nalaze u najvišem stepenu pripravnosti

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović, u pratnji  komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića,  obišli su danas u Raški deo jedinica Druge brigade i Specijalne brigade Kopnene vojske koje se nalaze u najvišem stepenu pripravnosti.

Ministar Vulin je istakao da se, u skladu sa naređenjem predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, Vojska Srbije nalazi u povišenom stepenu gotovosti, pažljivo posmatra situaciju na Kosovu i Metohiji i spremna je da reaguje na svaku provokaciju i na svako ugrožavanje srpskog stanovništva.

- U ovom trenutku, sve naše zadejstvovane jedinice su u dobrom stanju, maksimalno popunjene, sa potpuno ispravnom tehnikom i što je najvažnije, sa izuzetno visokim moralom svih njenih pripadnika. Vojska Srbije je spremna da sprovede svako naređenje i spremna je da zaštiti svoju zemlju i svoje građane, bez obzira gde žive i od svih mogućih pretnji. Ne isključujem nijednu pretnju, i ne isključujem nijedan odgovor – naglasio je ministar Vulin.

Načelnik Generalštaba general Mojsilović je istakao da je danas u rejonu razmeštaja jedinica i snaga za brzo i hitno reagovanje, u skladu sa naređenjem predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta i smernica ministra odbrane, imao prilike da stekne uvid u pripremljenost jedinica za dalje aktivnosti.

- Vojska Srbije trenutno izvodi pojačane aktivnosti u skladu sa naređenjem predsednika Republike Srbije i u tom segmentu bih istakao pripremljenost Vojske za sve zadatke koji eventualno mogu biti postavljeni pred nas – ocenio je general Mojsilović.

Na sastanku sa komandom Druge brigade i snaga za hitno reagovanje Specijalne brigade, brigadni general Željko Kuzmanović izvestio je ministra odbrane i načelnika Generalštaba da su sve zadejstvovane jedinice Druge brigade i Specijalne brigade u najvišem stepenu pripravnosti, da je moral na najvišem nivou,a operativne sposobnosti obezebeđuju izvršenje svih postavljenih zadataka.

Ministar odbrane i načelnik Generalštaba su na današnjem sastanku komandi Druge brigade i zadejstvovanim snagama Specijalne brigade izdali smernice i naređenja za dalje postupanje.

Biljana Miljić

Povezane vesti