Predstavljen novi izaslanik odbrane Republike Slovačke

Sreda, 8.8.2018 | Međunarodna saradnja

U Ministarstvu odbrane i Generalštabu Vojske Srbije danas je predstavljen novoimenovani izaslanik odbrane Republike Slovačke u Beogradu potpukovnik Ivan Ulični.

Načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Ilija Todorov razgovarao je danas, u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, sa odlazećim izaslanikom odbrane Republike Slovačke u našoj zemlji pukovnikom Branislavom Piliarom i njegovim naslednikom na tom mestu potpukovnikom Ivanom Uličnim.

U razgovoru sa slovačkim oficirima general Todorov je istakao dobru bilateralnu vojnu saradnju dveju zemalja, pre svega u oblasti obuke za učešće i zajedničkog učešća u multinacionalnim operacijama, kao i u oblasti vojnoobrazovne saradnje. 

Uz želje za uspeh u daljoj karijeri, general Todorov je zahvalio pukovniku Piliaru na angažovanju u razvoju odnosa dveju vojski, a potpukovniku Uličnom je poželeo dobrodošlicu u Srbiju i uspeh u ostvarivanju ciljeva od obostranog interesa.

Novoimenovani izaslanik odbrane Republike Slovačke u našoj zemlji predstavljen je danas i u Vojnoobaveštajnoj agenciji i Upravi za međunarodnu vojnu saradnju Ministarstva odbrane.

Povezane vesti