Promocija monografije „172. avijacijski puk“

Ponedeljak, 5.12.2011 | Aktuelnosti

U svečanoj sali Komande Vazduhoplоvstva i PVO u Zemunu danas je promovisana monografija „172. avijacijski puk“, autora Đure Stupara, generala u penziji. Monografija obiluje kvalitetnim fotografijama i beleži autentična dešavanja iz života i rada elitne borbene avijacijske jedinice koja je postojala od 1949. do 2006. godine.

U svečanoj sali Komande Vazduhoplоvstva i PVO u Zemunu danas je promovisana monografija „172. avijacijski puk“, autora Đure Stupara, generala u penziji.

Monografija obiluje kvalitetnim fotografijama i beleži autentična dešavanja iz života i rada elitne borbene avijacijske jedinice koja je postojala od 1949. do 2006. godine.

Prisutnim gostima obratio se komandant Vazduhoplovstva i PVO brigadni general Ranko Živak koji je dugi niz godina radio u 172. avijacijskom puku, gde je i započeo letačku karijeru.

Pored autora, o knjizi su govorili generali u penziji Blagoje Grahovac, recenzent knjige, i Zvonko Jurjević, jedan od komandanata jedinice, i pukovnik u penziji Petar Obradović, prvi komandant 172. avijacijskog puka.

Povezane vesti