Uručena odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

Petak, 29.1.2021 | Aktuelnosti
U Velikoj ratnoj sali Starog generalštaba danas su zaslužnim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije uručena odlikovanja dodeljena Ukazom predsednika Republike povodom proslave Dana Vojske Srbije, angažovanja na sprovođenju mera na sprečavanju širenja kovida 19 i pružanja pomoći civilnom stanovništvu.

Ukazima predsednika Republike pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije odlikovani su zlatnim i srebrnim medaljama za zasluge i srebrnim medaljama za revnosnu službu. 

Medalje je uručio potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović u svojstvu izaslanika vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića. Ceremoniji uručenja odlikovanja prisustvovao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Čestitajući odlikovanim pripadnicima u ime vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Republike, ministar odbrane je naglasio da su svi oni priznanja zaslužili nesebičnom ljubavlju prema Srbiji, požrtvovanim radom i bezrezervnom borbom za našu zemlju. On je istakao da je, kao i predsednik Srbije, ponosan na sve odlikovane pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Povezane vesti