Pukovnik Tiosav Janković novi komandant 250. brigade

Petak, 9.2.2018 | Aktuelnosti

Pukovnik Tiosav Janković je juče primio dužnost komandanta 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva na svečanosti u kasarni „Banjica“ u Beogradu.

U kasarni „Banjica“ u Beogradu, u prisustvu komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-majora Ranka Živaka, juče je pukovnik Tiosav Janković primio dužnost komandanta 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva.

Svečanom prijemu dužnosti prisustvovali su prethodni komandanti jedinice, komandanti jedinica i ustanova Ratnog vazduhoplovstva i PVO i pripadnici 250. raketne brigade za PVD.

Uz čestitke pukovniku Jankoviću, general-major Ranko Živak se osvrnuo na njegovo dosadašnje angažovanje na prethodnim dužnostima i poželeo mu puno uspeha u daljem radu.

Pukovnik Tiosav Janković obraćajući se pripadnicima brigade skrenuo je pažnju na bogatu tradiciju i ugled koji 250. raketna brigada ima i koji njeni pripadnici brižljivo i odgovorno grade.

– Nastavljamo savesno i odgovorno, dosledno i požrtvovano da izvršavamo naše zadatke. Realno ćemo procenjivati i planirati, precizno naređivati, pošteno raditi, tačno izveštavati, često kontrolisati i objektivno ocenjivati – rekao je, između ostalog, pukovnik Janković.

Pukovnik Tiosav Janković rođen je 1974. godine u Užicu. Na službi u Vojsci Srbije je od septembra 1997. godine. Nakon Vojne akademije smer ARJ PVO, sa odličnim uspehom završio je i Komandno-štabno i Generalštabno usavršavanje, a 2017. godine i Visoke studije bezbednosti i odbrane.

Povezane vesti