Poseta komandanta Kopnene vojske Bugarske armije

Četvrtak, 30.5.2019 | Međunarodna saradnja

Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović razgovarao je juče u Nišu s komandantom Kopnene vojske Bugarske armije general-majorom Mihailom Dimitrovim Popovim, koji boravi u poseti našoj kopnenoj vojsci.

Na sastanku je bilo reči o daljem razvoju saradnje kopnenih vojski Srbije i Bugarske, mogućnostima za unapređenje zajedničke obuke, kao i mogućim oblicima saradnje u oblastima od obostranog interesa. Komandanti kopnenih vojski osvrnuli su se tokom razgovora i na predstojeće zajedničke vežbe i gađanja na poligonima u Srbiji i Bugarskoj. General Popov je, nakon razgovora, sa svojim saradnicima obišao spomen-sobu Kopnene vojske.

U nastavku posete, generali Simović i Popov su danas u bazi „Jug“ kod Bujanovca prisustvovali prijateljskoj fudbalskoj utakmici timova kopnenih vojski Srbije i Bugarske.

Fudbalske ekipe su ranije danas posetile spomen-sobu i bogoslužbeni prostor Četvrte brigade kopnene vojske, kuću Bore Stankovića i izložbu „78 fotografija“ u Domu Vojske Srbije u Vranju, posvećenu dvadesetogodišnjici stradanja u NATO agresiji na SR Jugoslaviju.

Povezane vesti