Vojska Srbije na graničnim prelazima

Četvrtak, 19.3.2020 | Aktuelnosti
Na osnovu odluke predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, snage Vojske Srbije su od jutros angažovane i na obezbeđenju privremeno zatvorenih graničnih prelaza za drumski saobraćaj.

Vlada Republike Srbije je deo graničnih prelaza za pogranični i međunarodni drumski, železnički i rečni saobraćaj zatvorila kao jednu od mera za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, a Vojska Srbije na drumskim prelazima pruža podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova u sprovođenju obustave saobraćaja i obezbeđenju državne granice.

Osim toga, pripadnici Vojske Srbije su angažovani i na otvorenim graničnim prelazima prema Hrvatskoj, Mađarskoj, Bugarskoj i Severnoj Makedoniji, gde pružaju pomoć graničnoj policiji i sanitarnoj inspekciji.

Granice Republike Srbije su zatvorene za sve strane državljane, sa izuzetkom diplomata akreditovanih u Srbiji i stranaca sa boravišnom dozvolom, a prisustvo Vojske Srbije doprinosi da se propisane mere dosledno sprovode i uliva sigurnost angažovanim službenicima i građanima.

Vojska Srbije je od uvođenja vanrednog stanja angažovana i na obezbeđenju i kontroli javnih objekata, bolnica u kojima se vrši kontrola potencijalno zaraženih i lečenje obolelih od COVID-19, zatim aerodroma, autobuskih stanica, prihvatnih i centara za azil, a u Moroviću je podigla naselje šatorskog tipa za sprovođenje mere karantina za državljane Srbije koji se vraćaju iz inostranstva.
Ključne reči

Povezane vesti