Čestitke načelnika Generalštaba povodom vojnih praznika

Četvrtak, 16.11.2017 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uputio je čestitku povodom Dana Kopnene vojske, roda pešadije, kao i Dana Centralne logističke baze i Centra za obuku KoV.

Čestitika pripadnicima Kopnene vojske

Pripadnicima Kopnene vojske upućujem srdačne čestitke, povodom 16. novembra – Dana vida.

Svojim profesionalnim odnosom prema misijama i zadacima uspešno obezbeđujete Kopnenu zonu bezbednosti, kontrolišete administrativnu liniju i predstavljate faktor stabilnosti na prostoru juga Srbije. Na taj način dajete pun doprinos očuvanju mira u zemlji i regionu i razvijanju morala pripadnika Vojske Srbije. Učešćem u multinacionalnim operacijama doprinosite jačanju ugleda Republike Srbije i njene vojske u svetu.

Uveren sam da ćete, nastavljajući tradiciju junaka slavne Kolubarske bitke, u narednom periodu još bolje i efikasnije izvršavati sve dodeljene zadatke.

Čestitam vam praznik i želim uspeh u daljem radu.

Čestitka povodom Dana roda pešadije

Pripadnicima roda pešadije čestitam 16. novembar – Dan roda.

Kao pripadnici najstarijeg roda vojske, profesionalnim izvršavanjem postavljenih zadataka u zemlji i u okviru multinacionalnih operacija, omogućili ste održavanje zahtevanog nivoa operativnih sposobnosti i dali pun doprinos razvijanju morala i jačanju ugleda Vojske Srbije u zemlji i svetu.

Verujem da ćete i u narednom periodu uspešno predstavljati Vojsku Srbije, dati doprinos jačanju njenih operativnih sposobnosti i da ćete na tom putu realizovati sve zadatke koji vam budu povereni.

Uz čestitke za praznik želim vam uspeh u daljem radu i izvršavanju zadataka.

Čestitka pripadnicima Centralne logističke baze

Povodom 16. novembra – Dana Centralne logističke baze, pripadnicima baze upućujem srdačne čestitke.

Kao najveća logistička jedinica u Vojsci Srbije uspešno ste potvrdili svoje mesto i ulogu, realizovali brojne zadatke u okviru funkcije snabdevanje i realizovali logističku podršku jedinica Vojske Srbije.

Čestitam vam praznik i želim da i ubuduće profesionalnim odnosom prema zadacima date pun doprinos daljem unapređenju sistema logističke podrške i razvijanju morala pripadnika Vojske Srbije.

Čestitka pripadnicima Centra za obuku Kopnene vojske

Pripadnicima Centra za obuku kopnene vojske čestitam 16. novembar – Dan Centra.

U prethodnom periodu uspešno ste realizovali obuku i stručno osposobljavanje profesionalnih pripadnika  za izvršavanje misija i zadataka Vojske Srbije.

Kao dostojni naslednici slavnih predaka danas u restriktivnim uslovima uspešno stvarate dobro obučenog i moralnog vojnika koji može odgovoriti potrebama savremenog ratovanja.

Uveren da ćete i dalje profesionalno i savesno realizovati postavljene zadatke i da ćete dati pun doprinos unapređenju kvaliteta obuke, čestitam vam praznik.

Povezane vesti