VOJSKA SRBIJE

Takmičenje u...

Takmičenje u individualnim vojničkim veštinama u Somboru

21.06.2018 | Obuka Dvodnevno nadmetanje u individualnim vojničkim veštinama na nivou Komande za obuku počelo je danas u kasarni „Aerodrom“ u Somboru.
Takmičenje vozača...

Takmičenje vozača motornih vozila Vojske Srbije

18.04.2018 | Obuka U kraljevačkoj kasarni „Ribnica“ i na autodromu „Beranovac“ danas je održano 2. takmičenje vozača motornih vozila Vojske Srbije kome je prisustvovao načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković.
Takmičenje u...

Takmičenje u streljaštvu povodom dana Prve brigade

02.11.2016 | Sport u Vojsci U susret 9. novembru — Danu Prve brigade kopnene vojske, na strelištu Streljačke družine „Novi Sad 1790“ u Novom Sadu, danas je održano tradicionalno takmičenje u streljaštvu.
Završen 19....

Završen 19. Padobranski višeboj

13.10.2016 | Sport u Vojsci Proglašenjem pobednika 19. Padobranskog višeboja, sinoć je na niškom vojnom aerodromu svečano zatvoreno ovo atraktivno takmičenje.
Takmičenje jedinica...

Takmičenje jedinica vojne policije u streljaštvu

08.09.2016 | Sport u Vojsci Na strelištu „Bubanj Potok” pored Beograda održano je 14. Sportsko prvenstvo jedinica Vojne policije Vojske Srbije u streljaštvu u disciplinama pištolj CZ-99 9 mm i automatska puška M70 7.62 mm.
Prvo takmičenje...

Prvo takmičenje izviđačkih jedinica Kopnene vojske

13.04.2016 | Obuka Prvo takmičenje izviđačkih jedinica Kopnene vojske, na kome su učestvovale četiri ekipe iz brigada kopnene vojske, završeno je danas dodelom pehara i diploma najuspešnijim takmičarima i ekipama.
Srbija otvorila...

Srbija otvorila Tenkovski biatlon

04.08.2014 | Sport u Vojsci Prva posada ekipe Vojske Srbije otvorila je danas Tenkovski biatlon na poligonu Alabino nadomak Moskve. Naš tim prvi je startovao u individualnoj trci i na kraju dana je u ukupunom plasmanu zauzeo četvrto mesto iza domaćina Rusije, Jermenije i Kazahstana. Srbija, za sada, iza sebe ima Belorusiju, Kirgiziju, Indiju, Mongoliju, Kinu, Angolu, Kuvajt i Venecuelu.
Tenkisti spremni za...

Tenkisti spremni za početak takmičenja u Rusiji

28.07.2014 | Aktuelnosti Tenkisti Vojske Srbije 4. avgusta na startu „Tenkovskog biatlona 2014“ u Ruskoj Federaciji takmičiće se na tenkovima zelene boje u stazi broj četiri, odlučeno je žrebom. Na nezvaničnom prvenstvu sveta koje se ove godine organizuje na poligonu „Alabino“ nedaleko od Moskve, Srbija će prvog dana naspram sebe imati Angolu, Mongoliju i Kazahstan.
Takmičenje...

Takmičenje odeljenja za posebnu namenu Komande za obuku

25.07.2014 | Obuka Na Automatskom strelištu „Orešac“ kod Vršca juče je održano Prvo takmičenje odeljenja za posebnu namenu Komande za obuku, u kojem je učestvovalo deset jedinica. Takmičenju su, pored komandanta Komande za obuku general-majora Đokice Petrovića, prisustvovali predstavnici uprava Generalštaba, načelnici odeljenja za obuku Kopnene vojske i Vazduhoplovstva i PVO.
Žestoke pripreme...

Žestoke pripreme naših tenkista u Rusiji

23.07.2014 | Aktuelnosti Tenkisti Vojske Srbije koji su 19. jula doputovali u Rusku Federaciju kako bi učestvovali na međunarodnom Tenkovskom biatlonu bez predaha se pripremaju za to takmičenje. Pored naših momaka i domaćina Rusije za sada su okupile reprezentacije vojski Angole, Mongolije, Kine, Indije, Venecuele.