VEK POBEDNIKA 1918-2018

Ispraćaj tima za...

Ispraćaj tima za zaštitu brodova u operaciju pomorskih snaga EU Atalanta

27.11.2018 | Multinacionalne operacije Svečani ispraćaj za 12 pripadnika Vojske Srbije koji će se u narednim danima pridružiti međunarodnim snagama u vojnoj operaciji pomorskih snaga Evropske unije u Somaliji – Atalanta priređen je danas u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu.
Obeležen Dan...

Obeležen Dan primirja u Prvom svetskom ratu

11.11.2018 | Kultura i tradicija Izaslanik predsednika Republike Srbije generalni sekretar predsednika Nikola Selaković, u pratnji gp Milana Mojsilovića i gm Duška Žarkovića, položio je venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali.
Kobre spremne za...

Kobre spremne za vežbu Vek pobednika 1918-2018

08.11.2018 | Obuka Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas vežbovnom prikazu Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“ u kasarni „General Jovan Mišković" u Beogradu.
General Mojsilović...

General Mojsilović nastavio obilazak uprava Generalštaba

20.09.2018 | Aktivnosti NGŠ U nastavku obilaska organizacionih jedinica Generalštaba, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović obišao je danas uprave za obaveštajno-izviđačke poslove, logistiku, obuku i doktrinu, kao i Upravu vojne policije.
Nova postavljenja u...

Nova postavljenja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije

15.09.2018 | Aktuelnosti Na osnovu Zakona o Vojsci Srbije, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doneo je ukaze o postavljenjima na nove dužnosti, unapređenju u viši čin i prestanku profesionalne vojne službe.
Prijem kod generala...

Prijem kod generala Dikovića povodom vojnih praznika

12.09.2018 | Kultura i tradicija Povodom predstojećih vojnih praznika, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković priredio je danas u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu prijem za delegacije artiljerije, vojne policije, intendantske, tehničke i saobraćajne službe.
Vežba podržana...

Vežba podržana računarskim simulacijama „Udar 2018“

14.06.2018 | Obuka U Centru za obuku putem simulacija u Beogradu u toku je vežba podržana računarskim simulacijama „Udar 2018“, po temi „Bataljon Vojne policije specijalne namene Kobre u protivterorističkim dejstvima“.
Načelnik...

Načelnik Generalštaba obišao jedinice u Zaječaru

23.11.2017 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišao je danas jedinice Vojske Srbije stacionirane u kasarni „Nikola Pašić“ u Zaječaru i izvršio informisanje ovih jedinica.
Prijem u...

Prijem u Generalštabu povodom vojnih praznika

12.09.2017 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković primio je danas delegacije roda artiljerije, intendantske, tehničke i saobraćajne službe i vojne policije, povodom predstojećih vojnih praznika.
Načelnik...

Načelnik Generalštaba obišao deo jedinica Komande za obuku

23.08.2017 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković obišao je danas deo jedinica Komande za obuku koje se nalaze na Intervidovskom poligonu „Pasuljanske livade“, kao i Centar za obuku KoV u Požarevcu.