VOJSKA SRBIJE

Počeo Kurs za...

Počeo Kurs za štabne oficire Ujedinjenih nacija

21.05.2018 | Obuka U Centru za mirovne operacije Vojske Srbije u Beogradu danas je počeo tronedeljni Kurs za štabne oficire Ujedinjenih nacija (UN Staff Officers Course – UNSOC 2018), koji pohađaju oficiri Vojske Srbije, MUP-a i oružanih snaga BiH i Belorusije.
Sportski susret...

Sportski susret srpske i mađarske vojske

27.04.2018 | Sport u Vojsci U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi danas je odigrana prijateljska utakmica u malom fudbalu između oficira Vojske Srbije i Oružanih snaga Mađarske.
Završen kurs o...

Završen kurs o zaštiti civila u mirovnim operacijama

27.04.2018 | Obuka U Centru za mirovne operacije u Beogradu danas je završen petodnevni kurs o zaštiti civila u mirovnim operacijama na operativnom nivou (United Nations Protection of Civilians Course – Operational level).
Otvoren kurs o...

Otvoren kurs o zaštiti civila u mirovnim operacijama

23.04.2018 | Obuka U Centru za mirovne operacije u Beogradu danas je počeo petodnevni kurs o zaštiti civila u mirovnim operacijama na operativnom nivou (United Nations Protection of Civilians Course – Operational level).
General Diković s...

General Diković s vojnim medicinarima koji odlaze u misije EU

19.04.2018 | Multinacionalne operacije Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas u Beogradu sa pripadnicima VS koji će biti angažovani u misijama EU u Somaliji i CAR.
General Diković sa...

General Diković sa novim zamenikom komandanta sektora Zapad

26.03.2018 | Aktivnosti NGŠ General Ljubiša Diković primio je danas pukovnika Branka Mišića, koji će od sledećeg meseca biti angažovan u misiji UN u Centralnoafričkoj Republici.
Doček naših...

Doček naših mirovnjaka iz Centralnoafričke Republike

28.02.2018 | Multinacionalne operacije Pripadnici šestog kontingenta VS, koji su prethodnih šest meseci bili angažovani na medicinskom zbrinjavanju osoblja u misiji UN u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA), stigli su noćas u Beograd.
Svečani ispraćaj...

Svečani ispraćaj kontingenta Vojske Srbije u misiju UN u CAR

13.02.2018 | Multinacionalne operacije Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković su prisustvovali ispraćaju kontingenta VS u misiju UN u Centralnoafričkoj Republici.
General Diković sa...

General Diković sa oficirom koji odlazi u misiju na Kipru

08.02.2018 | Multinacionalne operacije Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković je danas u Beogradu razgovarao sa kapetanom Nenadom Bogdanovićem, koji će narednih godinu dana biti angažovan u misiji UN na Kipru.
Nova smena naših...

Nova smena naših mirovnjaka u misiji EU u Maliju

15.01.2018 | Multinacionalne operacije Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas s pripadnicima Vojske Srbije koji naredne nedelje odlaze u misiju Evropske unije u Maliju.