Uručena odlikovanja povodom Dana državnosti

Sreda, 2.12.2020 | Aktuelnosti
Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uručio je pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije odlikovanja dodeljena Ukazom predsednika povodom Sretenja — Dana državnosti Republike Srbije.

Ceremoniji uručenja odlikovanja prisustvovao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Srebrnom medaljom za zasluge odlikovano je 46, a srebrnom medaljom za revnosnu službu 79 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Poštujući mere za zaštitu od zarazne bolesti kovid 19, ministar Stefanović uručio je deset državnih odličja, poručivši da mu je izuzetna čast što su istaknutim pojedincima dodeljena u znak sećanja na dan koji u našoj istoriji simbolizuje trajan izvor nadahnuća kako srpskom narodu, tako i vojsci.

— Ovu vrstu priznanja nema puno ljudi u životu priliku da dobije. Zato je vaša obaveza veća, ono što radite biće posmatrano i od strane vaših kolega, vaših nadređenih i potčinjenih i to morate imate u vidu u svakodnevnom životu. Istovremeno, morate biti svesni i da ste ova priznanja zaslužili svojim izuzetnim radom — poručio je ministar Stefanović.

Prema rečima ministra odbrane, pri dodeli odlikovanja predsednik Vučić rukovodio se svim onim što je urađeno u prethodnom periodu kako bi Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije napredovali.

— Ova priznanja govore da ste, bez obzira na sve okolnosti, uvek prednjačili u izvršenju zadataka i da ste zaista ponos naše zemlje. Nemojte to nikada da zaboravite, a mi nećemo nikada zaboraviti to što ste vi uradili i na kakav način se borite da naša vojska bude, ja bih rekao, najbolja na svetu — poručio je ministar Stefanović.

Povezane vesti