Obilazak jedinice Centralne logističke baze

Sreda, 5.10.2022 | Aktivnosti NGŠ
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas jedinicu Centralne logističke baze u Požegi namenjenu za skladištenje pokretnih stvari za potrebe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

General Mojsilović je tokom obilaska sagledao kapacitete za skladištenje osnovnih i elektroenergetskih sredstava, rezervnih delova i alata, i uverio se u visoku osposobljenost profesionalnog sastava za realizaciju zadataka na prijemu materijalnih sredstava iz proizvodnje i sa tržišta, distribuciji i popuni krajnjih korisnika u sistemu odbrane.

Izražavajući zadovoljstvo zatečenim stanjem i odnosom starešina, vojnika i civilnih lica prema poverenoj imovini, načelnik Generalštaba je istakao da će Vojska Srbije nastaviti sa daljim unapređenjem uslova za čuvanje i održavanje trupnih i vantrupnih rezervi u svim jedinicama Centralne logističke baze, što je od velikog značaja za nesmetano funkcionisanje Vojske Srbije u celini.

U pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije tokom današnjeg obilaska su bili načelnik Uprave za logistiku (J-4) Generalštaba general-major Srđan Petković i komandant Centralne logističke baze brigadni general Saša Petrović.

Povezane vesti