Poseta načelnika Generalštaba Oružanih snaga Kraljevine Španije

Sreda, 29.9.2021 | Međunarodna saradnja
Na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, u zvaničnoj poseti Republici Srbiji boravi načelnik Generalštaba Oružanih snaga Kraljevine Španije admiral Teodoro Esteban Lopez Kalderon. 

Admiral Kalderon je danas posetio Generalštab Vojske Srbije, gde je sa generalom Mojsilovićem razgovarao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu, bilateralnoj vojnoj saradnji i mogućnostima za njeno unapređenje, težišno u oblasti obuke i vežbi, kao i o iskustvima iz angažovanja dveju vojski u borbi protiv kovida-19. 

Ocenjeno je da je saradnja Vojske Srbije i Oružanih snaga Kraljevine Španije, u okviru koje se posebno ističe zajedničko angažovanje u mirovnoj misiji Ujedinjenih nacija u Libanu, dobra i zasnovana na prijateljskim odnosima dveju zemalja. Istaknuto je da postoji značajan potencijal za dalje unapređenje bilateralne vojne saradnje u različitim oblastima od obostranog interesa.

Načelnika Generalštaba Oružanih snaga Kraljevine Španije primiće i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, a tokom boravka u Srbiji admiral Kalderon će posetiti i 72. brigadu za specijalne operacije.

Povezane vesti