Predaja dužnosti načelnika Uprave za planiranje i razvoj

Ponedeljak, 26.6.2017 | Aktuelnosti

Na današnjoj svečanosti u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, u prisustvu načelnika Generalštaba VS generala Ljubiše Dikovića, general-major Dušan Stojanović predao je dužnost Uprave za planiranje i razvoj.

Na današnjoj svečanosti u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, u prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, članova Kolegijuma načelnika Generalštaba i pripadnika Uprave za planiranje i razvoj i Tehničkog opitnog centra, general-major Dušan Stojanović predao je dužnost Uprave za planiranje i razvoj.

General Stojanović odlazi sa dužnosti načelnika Uprave za planiranje i razvoj Generalštaba Vojske Srbije u zasluženu penziju, a do postavljenja novog načelnika ovom upravom će rukovoditi pukovnik Goran Desančić.

Ističući da je dužnost načelnika Uprave za planiranje i razvoj, koja bitno utiče na opšte stanje u Vojsci i koja kreira i realizuje zamisli usmerene na razvoj sposobnosti Vojske, velika čast i priznanje, načelnik Generalštaba je rekao da je general  Stojanović svojim radom i kvalitetima apsolutno zaslužio poverenje koje je opravdao veoma uspešnim rukovođenjem.

Govoreći o bogatoj vojničkoj karijeri generala Stojanovića, koju je proveo promenivši osam garnizona, general Diković mu je odao priznanje za sve što je učinio u svojoj karijeri.

– Izuzetan odnos prema ljudima i zadacima i u najtežim vremenima, odolevanje pritiscima i zaštita svoje jedinice i Uprave su kvaliteti koje general Stojanović poseduje i koji su mu pomogli da ostavi pozitivan pečat i dubok trag u Vojsci Srbije – dodao je general Diković.

Uz zahvalnost na korektnom odnosu, radu i uvažavanju načelniku Generalštaba, njegovom Kolegijumu, kolegama iz Uprave za planiranje i razvoj i Tehničkog opitnog centra, general Stojanović je istakao da u penziju odlazi ponosan i zadovoljan.

– Sećam se svih dužnosti koje sam prošao, a posebno sam ponosan na vežbu na Pešteru, vežbu sa oklopnim bataljonom na Intervidovskom poligonu „Pasuljanske livade“. Pamtim četiri generacije kadeta, među kojima su neki postali i pukovnici, a pamtim i tri generacije Komandno-štabnog i Generalštabnog usavršavanja. Sećam se i plakete Grada Kraljeva za podvig godine – dodao je general Stojanović.

U znak priznanja za doprinos razvoju Vojske Srbije načelnik Generalštaba uručio je generalu Stojanoviću Zlatnu Plaketu Vojske Srbije. 

Povezane vesti