Poseta Ruskoj Federaciji

Subota, 3.8.2019 | Međunarodna saradnja

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović boravi u službenoj poseti Ruskoj Federaciji, tokom koje je imao susret sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga zemlje domaćina generalom armije Valerijem Gerasimovim i prisustvovao otvaranju „Međunarodnih vojnih igara 2019“.

Tokom susreta sa generalom Gerasimovim razgovarano je o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, kao i o daljem unapređenju vojne saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije. Tom prilikom je potvrđena spremnost za nastavak svestrane saradnje u oblastima od obostranog interesa.

Načelnik Generalštaba je zahvalio generalu Gerasimovu na pomoći Ruske Federacije u opremanju Vojske Srbije, ističući da će naša vojska nastaviti da razvija svoje sposobnosti u saradnji sa svim partnerskim državama. 

U parku „Patriot“ kod Moskve, general Mojsilović je prisustvovao ceremoniji svečanog otvaranja „Međunarodnih vojnih igara 2019“ i na poligonu „Alabino“ pratio prvu trku u disciplini „Tenkovski biatlon“ u kojoj se takmiče i pripadnici Vojske Srbije. 

Na dvonedeljnom takmičenju „Međunarodne vojne igre 2019“ učestvuje oko 6000 vojnika iz 39 zemalja. Oni će se nadmetati u 32 discipline, koje obuhvataju gotovo sve konvencionalne rodove vojske. Pripadnici naše vojske se takmiče u disciplinama Tenkovski biatlon, Vojni reli i Snajperska granica.

Povezane vesti