Predstavljen novoimenovani izaslanik odbrane Norveške

Sreda, 1.8.2018 | Međunarodna saradnja

U Ministarstvu odbrane i Generalštabu Vojske Srbije danas je predstavljen novoimenovani izaslanik Kraljevine Norveške u Beogradu potpukovnik Egil Daltvej.

Načelnik Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Željko Ninković razgovarao je danas u Beogradu sa odlazećim izaslanikom odbrane Kraljevine Norveške u našoj zemlji kapetanom fregate Toreom Andersonom i njegovim naslednikom na tom mestu potpukovnikom Egilom Daltvejem.

Tokom susreta je bilo reči o mogućnostima za unapređenje bilateralnih vojnih odnosa, sa naglaskom na vojnoobrazovnoj i vojnomedicinskoj saradnji, kao i o podršci koju Kraljevina Norveška može da pruži projektima od značaja za unapređenje regionalne saradnje i poverenja.

General Ninković je zahvalio kapetanu fregate Andersonu na posvećenosti razvoju odnosa srpske i norveške vojske, a potpukovniku Daltveju je poželeo dobrodošlicu u Srbiju i uspeh u ostvarivanju ciljeva od obostranog interesa.

Novoimenovani izaslanik odbrane Kraljevine Norveške u našoj zemlji predstavljen je danas i rukovodstvu Vojnoobaveštajne agencije i Uprave za međunarodnu vojnu saradnju Ministarstva odbrane.

Povezane vesti