General Draganić obišao dežurne jedinice na „Batajnici“

Subota, 31.12.2016 | Aktuelnosti

Zamenik načelnika Generalštaba VS general-potpukovnik Jovica Draganić obišao je večeras na aerodromu „Batajnica“ stalno zadejstvovane snage za kontrolu i zaštitu suvereniteta vazdušnog prostora.

Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić obišao je večeras jedinice na aerodromu „Batajnica“ koje se nalaze u sastavu stalno zadejstvovanih snaga za kontrolu i zaštitu suvereniteta vazdušnog prostora naše zemlje.

General Draganić je prvo prisustvovao prikazu obučenosti raketne baterije iz sastava 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva, zatim je obišao pripadnike 20. bataljona vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja, a posetu je završio obilaskom dežurne jedinice lovačke avijacije iz sastava 204. vazduhoplovne brigade.

Zamenik načelnika Generalštaba je pripadnicima RV i PVO čestitao predstojeće praznike i odao im priznanje za visoku obučenost i rad na zaštiti srpskog neba. On je u razgovoru sa starešinama i vojnicima istakao da će nedavno započeto opremanje i modernizacija Vojske Srbije dati vidljive rezultate u podizanju operativnih sposobnosti RV i PVO već sledeće godine.

U pratnji generala Draganića bili su zamenik komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO brigadni general Duško Žarković, komandant 250. raketne brigade za PVD brigadni general Sava Milenković i zamenik komandanta 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Željko Bilić.

Povezane vesti