Stacionarno logorovanje vojnika na služenju vojnog roka

Sreda, 4.11.2020 | Obuka
Na vojnom kompleksu „Peskovi“ kod Požarevca u toku je stacionarno logorovanje vojnika na služenju vojnog roka koji su u septembru stupili u redove Vojske Srbije.

Tokom logorovanja, vojnici specijalnosti roda pešadije obučavaju se za borbenu upotrebu pešadijskog i protivpešadijskog ličnog i kolektivnog naoružanja, i uvežbavaju radnje i postupke u napadu i odbrani u dnevnim i noćnim uslovima, pravilno korišćenje sredstava za maskiranje, kretanje u borbi i izradu zaklona. Programom obuke su predviđena i bojeva gađanja. 

Cilj obuke u terenskim uslovima je da se vojnici osposobe i steknu znanja i veštine za brzo i pravilno reagovanje u primeni taktičkih radnji, savlađivanju prepreka i rešavanju vatrenih zadataka u odbrani i napadu.

Po povratku sa logorovanja sledi završni deo individualne specijalističke obuke — evaluacija vojnika, kada će se oceniti obučenost ove generacije vojnika za realizaciju namenskih zadataka. Vojnici koji uspešno savladaju evaluaciju nastaviće služenje vojnog roka u jedinicama Vojske Srbije.

Povezane vesti