Uručene nagrade najuspešnijim kadetima

Petak, 13.9.2019 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uručio je danas, na osnovu odluke ministra odbrane Aleksandra Vulina, pištolje sa posvetom najuspešnijim kadetima po vidovima i službama 139. i 140. klase Vojne akademije.

Pištolje sa posvetom dobili su prvi u rangu vida Kopnene vojske, roda pešadije, Marko Crnogorac sa prosečnom ocenom 9,22, prvi u rangu vida Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, roda artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva Jovana Dobrijević sa prosečnom ocenom 8,96 i prvi u rangu kada je reč o službama Vojske Srbije, Ivan Gajić iz geodetske službe, sa prosečnom ocenom 9,31.

General Mojsilović čestitao je kadetima na uspešno završenom školovanju i rezultatima koje su ostvarili.

– Vašim zalaganjem, koje je, verujem, bilo veoma veliko u prethodne četiri godine, od danas ste zakoračili na prvi stepenik profesionalne oficirske karijere. Siguran sam da vas očekuje naporan rad u početnim oficirskim dužnostima. Biti oficir Vojske Srbije predstavlja veliku čast i nosi teret odgovornosti, vi ćete biti u jedinici gde će sve oči biti uprte upravo u oficira. Od vas se očekuje da budete primer, da budete lider i vođa svojim vojnicima i podoficirima i zato morate biti stručni, dosledni, profesionalni i časni u svakom pogledu – rekao je general Mojisilović, ističući optimizam da će pripadnici Vojske Srbije iz godine u godinu imati bolje uslove za rad i viši standard.

Svečanosti u amfiteatru Centra za simulacije na Vojnoj akademiji prisustvovali su i rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik dr Goran Radovanović i načelnik Vojne akademije general-major dr Bojan Zrnić sa članovima kolegijuma.

Povezane vesti