Čestitka načelnika Generalštaba pripadnicima 204. vazduhoplovne brigade

Petak, 1.12.2017 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uputio je čestitiku pripadnicima 204. vazduhoplovne brigade povodom 2. decembra – Dana ove jedinice Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Pripadnicima 204. vazduhoplovne brigade upućujem srdačne čestitke povodom 2. decembra – Dana jedinice.

Dugi niz godina baštinite tradiciju 6. lovačkog puka koji se istakao u odbrani Beograda 1941. godine. Današnji dan proslavljate u znak sećanja na 204. lovačko avijacijski puk koji je formiran 2. decembra 1949. godine.

Ove godine, nabavkom savremenih aviona ukazano vam je poverenje koje zaslužujete i stavljen akcenat na značaj koji imate, kako za Vojsku Srbije, tako i za bezbednost Republike Srbije u celini.

Uspešnim izvršavanjem postavljenih zadataka u proteklom periodu, potvrdili ste stručnost i profesionalnost pripadnika vaše brigade i značajno doprineli jačanju morala i operativne sposobnosti svoje jedinice i vida kome pripadate.

Uz čestitke za praznik, želim da vam dosadašnji uspeh u radu bude podstrek za dalje stručno osposobljavanje i da ćete dugogodišnje iskustvo primeniti u iznalaženju novih modela rada koje nameću savremeni vojni izazovi. 

Povezane vesti