Obilazak Centra za...

Obilazak Centra za obuku RV i PVO

12.08.2019 | Aktuelnosti
Strani vojni...

Strani vojni predstavnici u Centru za obuku RV i PVO

16.06.2017 | Međunarodna saradnja Strani vojni predstavnici akreditovani u Republici Srbiji posetili su juče Centar za obuku Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na aerodromu „Batajnica“.
Bojna gađanja...

Bojna gađanja artiljerijskih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva

05.07.2014 | Obuka Artiljerijsko-raketne jedinice za protivvazduhoplovna dejstva, naoružane protivavionskim topovima 40 mm L-70 „Bofors“, izvele su danas odenjenska bojna gađanja ciljeva na zemlji i bojna gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru. Jedinice koje su izvodile gađanja na Intervidovskom poligonu „Pasuljanske livade“ obišao je zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić.
Svetosavska trka u...

Svetosavska trka u Valjevu

28.01.2014 | Sport u Vojsci Na 16. svetosavskoj atletskoj trci, koja se tradicionalno održava u Valjevu, pripadnici Vojske Srbije postigli su zapažene rezultate. U kategoriji pripadnika Vojske Srbije i MUP-a, stazu dugu 1.500 metara prvi su pretrčali potporučnik Aleksandar Milosavljević iz Centra za obuku logistike, stariji vodnik prve klase Igor Vuković iz Bataljona vojne policije (specijalne namene) „Kobre“ i vodnik Toman Kalezić iz Centra za obuku ViPVO.
Početak...

Početak specijalističke obuke vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka

17.04.2013 | Obuka Posle mesec i po dana obuke u centrima za osnovnu obuku u Somboru, Valjevu i Leskovcu, danas je u Centru za obuku KoV u Požarevcu i Centru za obuku ViPVO u Batajnici, počela specijalistička obuka vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka.
Obeležen dan...

Obeležen dan Vazduhoplovstva i PVO

24.12.2008 | Kultura i tradicija Svečanim postrojavanjem i nagrađivanjem pripadnika koji su se tokom protekle godine istakli svojim radom danas je u svim jedinicama Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane obeležen 24. decembar, Dan tog vida Vojske Srbije.