VOJSKA SRBIJE

Predstavljen novi...

Predstavljen novi izaslanik odbrane Republike Slovačke

08.08.2018 | Međunarodna saradnja U Ministarstvu odbrane i Generalštabu Vojske Srbije danas je predstavljen novoimenovani izaslanik odbrane Republike Slovačke u Beogradu potpukovnik Ivan Ulični.
Ministar Vulin na...

Ministar Vulin na praznik u Kopnenoj zoni bezbednosti

08.04.2018 | Aktuelnosti Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji komandanta Kopnene vojske i načelnika Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove, obišao je bazu „Šušnjak“ i njenim pripadnicima poželeo srećan Vaskrs.
Obeležen Dan vojnih...

Obeležen Dan vojnih padobranaca

13.10.2017 | Kultura i tradicija Pripadnici i veterani 63. padobranskog bataljona Specijalne brigade, uz prisustvo brojnih gostiju, obeležili su danas u kasarni ,,Aerodrom” u Nišu Dan vojnih padobranaca - 14. oktobar.
Ispraćaj visokih...

Ispraćaj visokih rukovodilaca Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

26.09.2017 | Aktivnosti NGŠ U Beogradu je danas održana svečanost na kojoj su uručena priznanja penzionisanim i premeštenim visokim rukovodiocima u Ministarstvu odbrane i Generalštabu Vojske Srbije.
Radionica za...

Radionica za planiranje vežbe „REGEX 18“

04.09.2017 | Međunarodna saradnja U organizaciji Uprave za obuku i doktrinu Generalštaba Vojske Srbije danas je u kasarni „Topčider“ u Beogradu počela petodnevna radionica za pripremu međunarodne vežbe „REGEX 18“.
Naređenje će biti...

Naređenje će biti izvršeno

05.08.2017 | Aktuelnosti Ministar odbrane Aleksandar Vulin je prisustvovao danas nenajavljenoj proveri borbene spremnosti sistema za protivvazduhoplovna dejstva RV i PVO u kasarni „Jugovićevo“ u Novom Sadu.
Ispraćaj tima za...

Ispraćaj tima za zaštitu brodova u operaciju „Atalanta”

04.08.2017 | Multinacionalne operacije Svečani ispraćaj za 12 pripadnika Vojske Srbije koji će se u narednim danima pridružiti međunarodnim snagama u vojnoj operaciji pomorskih snaga Evropske unije u Somaliji – Atalanta, priređen je danas u kasarni ,,Banjica 2”, u Beogradu.
Ministar Vulin sa...

Ministar Vulin sa predstavnicima verske službe

03.08.2017 | Aktuelnosti Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa predstavnicima verske službe u Vojsci Srbije i obišao bogoslužbene prostore u kasarnama „Banjica“ i „Banjica 2“.
Generacija Živojina...

Generacija Živojina Mišića izborila pravo za nas da odlučujemo sami o sebi

15.07.2017 | Kultura i tradicija Ministar odbrane Aleksandar Vulin otvarajući manifestaciju „Mišićevi dani“ u Mionici rekao je da je generacija Živojina Mišića za nas izborila pravo da odlučujemo sami o sebi.
Završena provera...

Završena provera stalno zadejstvovanih snaga i snaga za hitno reagovanje

27.06.2017 | Obuka Proverom snaga za intervenciju ka ugroženim objektima i vežbovnim aktivnostima na aerodromu „Kovin“ danas je završena provera sposobnosti dela stalno zadejstvovanih snaga i snaga za hitno reagovanje.