Specijalistička obuka vojnika na služenju vojnog roka

Ponedeljak, 24.7.2023 | Obuka
U centrima za obuku Vojske Srbije u toku je specijalistička obuka vojnika na služenju vojnog roka generacije „jun 2023“, koji se u ovom periodu intenzivno osposobljavaju za specijalnosti rodova i službi Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Vojnici se u ovom segmentu individualne obuke — u kabinetima, na poligonima i u terenskim uslovima — osposobljavaju za poslužioce na različitim vrstama kolektivnog naoružanja i stiču neophodna znanja i veštine za specijalnosti službi logistike, telekomunikacija i atomsko-biološko-hemijske odbrane.

Cilj obuke je praktično osposobljavanje vojnika za izvođenje taktičkih borbenih radnji na bojištu, rukovanje naoružanjem i vojnom opremom i izvršavanje zadataka u skladu sa svojom vojnoevidencionom specijalnošću, odnosno namenom svog roda ili službe.

Specijalistička obuka ove generacije vojnika završava se krajem avgusta, kada će se realizovati provera njihove osposobljenosti za izvršavanje individualnih zadataka, nakon čega sledi kolektivna obuka i aktivno uključivanje u život i rad jedinica Vojske Srbije do završetka služenja vojnog roka.

Povezane vesti