Obuka na raketnim sistemima za protivvazduhoplovna dejstva „neva“

Petak, 18.2.2022 | Obuka
Na lokacijama razmeštaja diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva naoružanih raketnim sistemima „neva“ realizuje se redovna obuka za borbenu upotrebu ovog sredstva.

Intenzivna obuka u raketnim divizionima se realizuje tokom cele godine s ciljem održavanja i unapređenja sposobnosti za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora, a kroz proces obuke prolaze svi pripadnici ovih jedinica, od borbenih posluga sistema „neva“ do tehničkog sastava iz raketno-tehničkih baterija.

U skladu sa namenom jedinica, posluge se obučavaju za borbeni rad na raketno-tehničkim sredstvima i realizaciju osnovnog tehničkog održavanja, a posebna pažnja se poklanja taktici upotrebe raketnog sistema, pa se do automatizma uvežbavaju taktičke radnje na maršu, posedanje vatrenog položaja, postupci tokom neposredne pripreme i izvršenja gađanja ciljeva u vazduhu.

U obuku je aktivno uključen i tehnički sastav raketno-tehničkih baterija koji ima ključnu ulogu u održavanju raketa i njihovoj pripremi za borbenu upotrebu. 

Raketni sistem za PVD „neva“ namenjen je za uništavanje ciljeva u vazdušnom prostoru na malim i srednjim visinama i uništavanje ciljeva na zemlji i vodi koji se mogu radarski osmatrati.

Povezane vesti