Partnerstvo sa Evropskim koledzom za odbranu i bezbednost

Četvrtak, 7.4.2022 | Međunarodna saradnja
Centar za mirovne operacije Vojske Srbije postao je pridruženi partner — član mreže Evropskog koledza za bezbednost i odbranu, tela Evropske službe za spoljne poslove zaduženog za obuku i obrazovanje u oblasti zajedničke bezbednosne i odbrambene politike Evropske unije.

Odluka o članstvu u mreži koledza ove eminentne institucije doneta je 25. marta na sednici upravnog odbora, a prethodilo joj je uspešno predstavljanje našeg centra akademskom odboru koledza u februaru ove godine.

Partnerstvo Centra za mirovne operacije sa Evropskim koledzom za bezbednost i odbranu potvrda je kvaliteta priprema i obuke u Vojsci Srbije za angažovanje u mirovnim operacijama, a ova saradnja doprineće većoj prepoznatljivosti Centra unutar evropskih institucija i omogućiće prilagođavanje standarda u obuci i sistema obuke zahtevima misija i vojnih operacija Evropske unije. 

Centar za mirovne operacije je punopravni član Evropske i Međunarodne asocijacije centara za obuku za mirovne operacije, a od strane Ujedinjenih nacija sertifikovan je za realizaciju više kurseva iz oblasti učešća u mirovnim operacijama.

Povezane vesti