Obuka službenih pasa u jedinicama vojne policije

Četvrtak, 12.8.2021 | Obuka
U rejonima mirnodopskih lokacija bataljona vojne policije iz sastava Kopnene vojske u toku je obuka za realizaciju specifičnih vojnopolicijskih zadataka uz korišćenje službenih pasa. 
 
Cilj obuke je osposobljavanje vodiča pasa u pravilnom sprovođenju postupaka i procedura tokom izvršenja zadataka sa službenim psima namenjenim za tragačku i zaštitnu službu, kao i pronalazak ubojnih sredstava i psihoaktivnih supstanci.

Pretres zemljišta i objekata, traganje za odbačenim predmetima od strane osumnjičenog lica za koje se pretpostavlja da je počinilac krivičnog dela, identifikacija osumnjičenog lica, pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava i različitih vrsta psihoaktivnih supstanci samo su neki od segmenata ove obuke.

Obuka pripadnika vojne policije je raznovrsna i zahtevna, a visok nivo osposobljenosti i uvežbanosti za realizaciju zadataka sa službenim psima ima veliki značaj, zbog njihove sposobnosti da detektuju potencijalnu opasnost i, brzo i bez upotrebe smrtonosne sile, savladaju neprijatelja.

Povezane vesti